Filipin.eu

Željko Filipin's blog.
Home Blog Tags Now License

View on GitHub
22 September 2005

Kako postati iskušivač (engl. tester)?

by Željko Filipin

Krigla puna podataka. Samo čeka da iskušivač srkne iz nje.

Prije nešto više od godinu dana, radio sam posao koji me baš i nije oduševljavao. Također, većina kolega su bili tipovi "lako ćemo, sutra ćemo". A ja sitničav do bola (da ne upotrijebim ime jednog nametnika, iz porodice uši, koji se prenosi spolnim putem, čije ime se koristi kako bi se opisalo sitničavce). I stvarno mi je bilo teško. Ne šalim se. Ali moraš zaradit za kruh i mlijeko (i koju pivu - o pivi malo kasnije u tekstu).

Odlučio sam potražiti novi posao. Gledao sam redovito na moj-posao.net i posao.hr, i ovaj drugi ima i opciju da ti pošalje e-pismo (u Hrvata poznato kao e-mail) kad se pojavi posao u kategoriji koja te zanima.

Jednog dana, stiže meni e-pismo. Nisam ga još našao, čim ga nađem objavit ću ga, ali bilo je nešto ovakvo (u zagradama su moje misli pri prvom čitanju tog e-pisma):

--početak e-pisma--

Tester (što li je to?)

Idealna kandidatkinja ili kandidat:

--kraj e-pisma--

Moram priznati da me nešto presjeklo u želudcu kad sam vidio taj oglas za posao. Nisam imao pojma o čemu se radi, ali sam shvatio da sam idealan kandidat!

Da ne dužim, izmijenili smo nekoliko e-pisamaca, čuli se telefonom, vidjeli u živo, bio na probnom radu, i nakon svega toga, oni su bili zadovoljni kako radim, a ja sam bio oduševljen poslom (više o tome što radim ubrzo, možda čak sutra). I od tad je prošlo već više od godinu dana.

Da objasnim sliku uz tekst. Pala mi je na pamet i jedna epizoda Kafića Uzdravlje. Norm dobije posao isprobavanja piva u lokalnoj pivovari. I pod pauzom ode s dečkima u birtiju na pivicu. I ja radim nešto slično.

Čemu ovaj tekst (ili kako ga blog.hr zove - post)? Ako si se prepoznala/prepoznao u opisu idealne kandidatkinje/kandidata, možda je vrijeme da se počneš baviti testiranjem.

tags: hrvatski